Triggerpointherapie

 
Manuele drukpunttechnieken : Deze therapie houdt in dat men door middel van manuele druktechnieken de triggerpoint ( spierknoop ) verplaatst in de spiervezel. Het triggerpoint heeft bloedvaten dichtgedrukt waardoor er weinig doorbloeding is in dit gedeelte van de spiervezel. Afvalstoffen blijven op die plek zitten. Dit is een slechte omgeving voor de triggerpoint om te herstellen. Door de triggerpoint wat te verplaatsen in de spiervezel komt deze in een beter doorbloed gedeelte waardoor het triggerpoint zal oplossen.
 

Klachten die te behandelen zijn met triggerpointtherapie

 

Triggerpoints zijn in relatie te brengen met bijvoorbeeld chronische hoofdpijn, migraine, stijve nek, tenniselleboog, carpaaltunnelsyndroom,trigeminusneuralgie ( aangezichtspijn) , pijn bij de schouderbladen tijdens de nacht, rugpijn,nekpijn, armen niet achter de rug te brengen, pijn in onderrug, pijn in de heupen, pijn aan de buitenzijde van de bovenbenen, verkorte hamstrings, algehele stijfheid, pijnlijke knieën, pijnlijke verkrampte kuiten, pijn aan voeten bij lang staan of lopen en fibromyalgie. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden. De lijst met mogelijke klachten is vele malen langer. Als fibromyalgiepatiënt  heb ik deze techniek aangeleerd zodat ik mijn eigen pijnen nu zelf kan behandelen waar geen enkele reguliere behandeling bestaat behalve pijnstillers nemen . Ik kan nu eindelijk normale dingen doen zonder  pijnstillers.

Duur van de behandeling

 
Bij manuele druktechnieken ervaart men in de meeste gevallen onmiddellijke pijnverlichting.Daar ik in mijn lichaam uw pijnpunten aanvoel zal ik deze bewerken tot de pijn in dat triggerpoint verdwenen is. Duur hangt af van aantal triggerpunten en hoelang deze al aanwezig zijn.
 

Wat is het verschil tussen acupunctuur en triggerpointtherapie?

Triggerpointtherapie heeft op sommige vlakken overeenkomsten met acupunctuur, maar er zijn ook verschillen tussen deze  twee vormen van therapie.
Acupunctuurpunten zijn concentraties van energie die zich ontwikkelen langs elektromagnetische lijnen in het lichaam. Door een acupunctuurnaald in te brengen op deze punten kan men de energiestroming beïnvloeden.
Triggerpoints zijn spierknopen en liggen dus in een spier. Deze spierknopen kan men ook door middel van een acupunctuurnaald behandelen door de naald in de triggerpoint te brengen en de triggerpoint zo te deactiveren. Bij acupunctuur beïnvloedt men dus de energiestroming en bij triggerpointtherapie het spierweefsel. Toch kunnen deze acupunctuurpunten en triggerpoints soms op dezelfde plek zitten beweren sommige onderzoekers. Dit komt doordat triggerpoints zich langs de energielijnen kunnen vestigen.
 
 
 
 

 

                                                                                                                                      Globale Lichtwerker

 
Indien u  een hartsdonatie wenst te doen 
kan dat via onderstaand rekeningnummer.
 
 
IBAN : BE33001422713346
BIC: GEBABEBB
 
Vermelding : donatie