Massage

  Mijn spécialisatie is

  • Het losmaken/masseren  waar blokkades en knopen vastzitten die door stress zijn opgedaan .De technieken van  deze massage, strijkingen, kneed- en druktechnieken,triggerpointtechnieken die ontleend zijn van de zweedse massage en pressuur op drukpunten, werken diep op het spierbindweefsel in.
  • Esalen massage waar handen , armen en ellebogen het hele lichaam het constante gevoel van totale aanwezigheid brengen.
  • Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart: je hart door je handen laten stromen.Je handen worden gestuurd vanuit je hart, je centrum, je intuïtie, niet vanuit je hoofd.
    De massage werkt helend op de structuur van het lichaam (spieren, bloedcirculatie, organen, huid enz.)  op de energie (aura, chakra's, energiebanen) , op de mind ( tot rust komen van het denken ).Essentïele olïen kunnen hierin ook toegepast worden.
  • Steeds weer loslaten en stilte scheppen in jezelf om te kunnen luisteren naar de stem van je intuïtie, van je hart.
  • Werken met de universele energie. Voor intuïtieve massage is een contact zonder woorden maar vanuit het volle gevoel.

Wat is massage?

Massage is een oude en geliefde methode gebruikt ter pijnbestrijding en ontspanning van de spieren. Door de eeuwen heen ontwikkelden zich verschillende massagetechnieken. De kunst van het aanraken met een diepe, helende uitwerking op het lichaam vond zijn oorsprong in Oosterse culturen die door de drukke handel ook in onze streken bekend raakte. Sommige technieken werden met elkaar vermengd en verfijnd tot nieuwe massagetechnieken. Scheiding van lichaam en geest binnen de kerkelijke filosofie zorgden voor het verdringen van de massage naar de taboesfeer. Pas toen verschillende artsen de helende eigenschappen van de massage beschreven werd de massage terug bekend in Europa.
Een goed uitgevoerde massage brengt lichaam en geest terug in evenwicht. Men voelt zich als herboren, men komt volledig tot rust.

Werking op het lichaam

Een massage kan op verschillende manieren inwerken op het lichaam.
De huid wordt ontdaan van verhoornde schilfers dode huid. Er wordt gezorgd voor een betere doorbloeding van de huid, het losmaken van talgophopingen. Zweetklieren en dieper gelegen cellen gaan beter functioneren. In de huid en het onderhuids bindweefsel komen chemische stoffen vrij die een vaatverwijdende werking hebben op het vatenstelsel
De circulatie van bloed en lymfe kan verstoord worden door druk uit de omliggende weefsels. Hierdoor worden afvalstoffen minder goed afgevoerd. Door de massage wordt deze druk weggenomen en worden de kleine haarvaatjes mechanisch gedraineerd. Dit zorgt ervoor dat de celstofwisseling terug op gang komt.
Spieren hebben zuurstof nodig om goed te functioneren. Bij zuurstofgebrek wordt melkzuur opgestapeld in de spierweefsels wat kan leiden tot spiervermoeidheid en spierpijn. Door de massage zorgen we ervoor dat de bloedcirculatie binnen de spier terug op gang komt zodat het overtollige melkzuur kan afgevoerd worden en de spier terug van zuurstof voorzien wordt.
Massage kan pijnvermindering stimuleren. Denk maar aan de eerste instinctieve reactie om te wrijven bij pijn. Dit veroorzaakt een kalmerend en verdovend effect. In de eerste plaats worden receptoren in het zenuwstelsel tijdelijk vertraagd waardoor de pijnprikkel niet zo vlug tot de hersenen kan doordringen. Daarnaast komen dank zij de stimulerende werking van de massage lichaamseigen opiaten vrij en door de stimulerende werking van de massage op de bloedsomloop worden deze beter getransporteerd. Deze opiaten hebben een kalmerende, pijnstillende werking. Daarnaast kan de massage een gunstig invloed hebben op het herstel van de oorzakelijke factoren van de pijn. De massage zorgt voor een betere doorbloeding zodat de voeding van de cellen beter en efficiënter verloopt en tegelijk worden afvalstoffen, serotonines en andere stoffen beter afgevoerd.

Werking op de geest

Naast de inwerking op het lichaam heeft de massage uiteraard ook nog een gunstige werking op de geest.
Een relaxatie van de spieren kan het innerlijk gevoel van angst en spanning vervangen door kalmte en rust. Hierdoor ontstaat een daling in de hartfrequentie en bloeddruk, en een verbeterde circulatie.
Massage heeft een uitgesproken effect op de emotionele toestand van een persoon. Hoe meer spanning een persoon ervaart, hoe sterker de pijnperceptie. Stress kan er dus toe leiden dat pijn toeneemt. De massage zorgt voor de noodzakelijke ontspanning waardoor pijnvermindering kan optreden.
Een verminderd gevoel van angst en spanning, betere bloedcirculatie, minder stress, ontspanning, kalmte, rust,… Dit zijn allemaal factoren die de functie van het lichaam gunstig beïnvloeden en tal van kleine en grotere kwaaltjes kunnen voorkomen.
Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan hand in hand. De massage helpt beiden een gezond evenwicht te vinden.
 

 

                                                                                                                                      Globale Lichtwerker

 
Indien u  een hartsdonatie wenst te doen 
kan dat via onderstaand rekeningnummer.
 
 
IBAN : BE33001422713346
BIC: GEBABEBB
 
Vermelding : donatie